Spring naar content

Vacature financieel adviseur (junior)

Plannen kun nog zo leuk zijn: als ze financieel niet haalbaar zijn, wordt het niks. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een whizzkid die ruimtelijke plannen en vastgoedvraagstukken concreet weet te vertalen naar grond- en vastgoedexploitaties en haalbaarheidsscenario’s. Ben jij een academicus die aantoonbare affiniteit heeft met gebiedsontwikkeling, vastgoed en financiële vraagstukken en begrijpt hoe grond- en vastgoedmarkten werken, dan ben jij onze man of vrouw. Want wij zijn op zoek naar een:

Financieel adviseur (junior) m/v

die ons team wil versterken en een bijdrage wil leveren aan de uitbouw van Akro Finance, het onderdeel van Akro Consult waaronder onze financiële kennis is gebundeld. Akro Finance adviseert op dat terrein opdrachtgevers zoals overheden, woningcorporaties, zorginstellingen, projectontwikkelaars, beleggers en bouwbedrijven.

Wat ga je precies doen?

 • in een Akro-team met procesmanagers en juridisch adviseurs werk je aan complexe en inspirerende vastgoed- en gebiedsontwikkelingsopgaven
 • maken van grondexploitaties, haalbaarheids- en risicoanalyses van tot de verbeelding sprekende vastgoed- en gebiedsontwikkelingen; voorbereiden van aanbestedingen op financieel vlak
 • bijdragen aan de financiële aspecten (zoals financiering) van (tijdelijke) samenwerkingsverbanden
 • maken van financiële modellen en berekeningen
 • bijdragen aan kennis- en productontwikkeling binnen het team van Akro Consult

Wat verwachten wij van je?

 • een academisch werk- en denkniveau (met in de studie aantoonbare verdieping op financiële vraagstukken, vastgoed, project- en gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening e.d.)
 • analytisch scherp en creatief
 • rekenvaardigheid, Excel skills, uitstekende beheersing van het Nederlands, behendig met Power Point.
 • een teamplayer met een resultaatgerichte instelling
 • klantgericht
 • communicatief vaardig

Wat kun je van ons verwachten behalve een fantastische baan in een dynamische werkomgeving?

 • een prima salaris en alles wat daarbij hoort aan uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • een inspirerende werkomgeving waarin je volop kansen krijgt om je eigen skills verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie bel je meteen Maurice Schenk, partner Akro Finance (06) 15 51 29 890.

Sollicitaties met CV en motivatiebrief kun je richten aan Patrick Esveld, Akro Consult, Postbus 97662, 2509 GB Den Haag of per e-mail: info@akroconsult.nl.

Akro Consult is een procesmanagement- en kennisbureau op het gebied van vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Wij werken al ruim dertig jaar aan een duurzame en kwalitatief hoogwaardige inrichting van Nederland in het ruimtelijk domein. Dat doen we door het hele land, in projecten die ertoe doen.

Onze specialiteit is het haalbaar maken, op gang brengen en waar nodig weer vlottrekken van gecompliceerde projecten en samenwerkingen op het snijvlak van publieke en private investeringen. We helpen en begeleiden de samenwerkende partijen bij zowel de planvorming als het vormgeven van de samenwerking. Daarvoor zetten we een breed palet aan diensten in. We bieden opdrachtgevers ‘procesmanagement plus’. Onze procesmanagers werken daarbij nauw samen met onze financiële en juridische specialisten.

Onze opdrachtgevers zijn publieke partijen als gemeenten, provincies en de rijksoverheid, semi publieke partijen waaronder woningcorporaties en zorginstellingen en private partijen zoals projectontwikkelaars, beleggers en bouwbedrijven.

Akro Consult is een toonaangevend en middelgroot bureau met enthousiaste mensen die betrokken zijn bij hun werk, en die specialistische vaardigheden combineren met uiteenlopende opleidingen en veel relevante werkervaring. Financieel en juridisch experts bundelen hun kennis met de procesmanagers om de gewenste resultaten van onze opdrachtgevers te bereiken.

Akro Consult is succesvol en groeit. Daarom zijn we op zoek naar een gedreven, breed georiënteerde,

Financieel adviseur (junior) m/v

die ons team wil versterken en een bijdrage wil leveren aan de uitbouw van Akro Finance. Akro Finance is het label van Akro Consult waaronder wij onze financiële kennis hebben gebundeld en onze daaraan gerelateerde advisering verzorgen.

De functie:

 • samen met collega’s van Akro Consult werk je aan complexe en inspirerende vastgoed- en gebiedsontwikkelingsopgaven; je begrijpt hoe de grond- en vastgoedmarkten werken.
 • je werkt daarbij samen met onze opdrachtgevers en vindt het leuk om waar mogelijk naar klanten te reizen en contacten te leggen en te onderhouden om zo tot de beste resultaten te komen.
 • je voelt je als een vis in het water als het gaat om planeconomische en financiële vraagstukken met een strategische component
 • je levert belangrijke bijdragen aan de financiële aspecten (zoals financiering) van (tijdelijke) samenwerkingsverbanden
 • je ben goed in het snel beoordelen van grond- en vastgoedexploitaties en weet risico’s en kansen van deze exploitaties helder te verwoorden
 • je maakt grondexploitaties, haalbaarheids- en risicoanalyses van tot de verbeelding sprekende vastgoed- en gebiedsontwikkelingen en draagt bij aan de voorbereiding van aanbestedingen op financieel vlak
 • het maken van financiële modellen en berekeningen vind je leuk en je bent er ook goed in
 • je levert een bijdrage aan kennis- en productontwikkeling binnen het team van Akro Consult

Wij vragen:

 • academisch werk- en denkniveau
 • relevante afgeronde opleiding in het ruimtelijk- en/ of vastgoeddomein zoals Bouwkunde (management built environment), Real Estate Studies, Sociale geografie en planologie, Bedrijfseconomie, Bedrijfs- of Bestuurskunde met aantoonbare affiniteit met gebiedsontwikkeling, vastgoed en financiële vraagstukken.
 • strategisch kunnen denken en helder kunnen communiceren
 • een scherp analyticus en een creatieve denker
 • een teamplayer met een resultaatgerichte instelling, en
 •  een scherp oog voor verschillende belangen van opdrachtgevers en andere stakeholders

Wij bieden:

 • een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • een plezierige werkomgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie kun je bellen met Patrick Esveld (070) 326 26 23.
Sollicitaties met CV en motivatiebrief kun je richten aan Akro Consult, Postbus 97662, 2509 GB Den Haag of per e-mail: info@akroconsult.nl.
Bezoekadres: Overgoo 6, 2266 JZ Leidschendam.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Per 1 februari a.s. treedt drs. Maurice Schenk MSRE MRICS RM aan als nieuwe partner bij Akro Consult. Maurice Schenk zal bij Akro verantwoordelijk worden voor Akro Finance. Maurice bekleedde diverse senior managementfuncties op het vlak van financieel strategisch advies en gebiedsontwikkeling bij onder meer Deloitte en Baker Tilly en kent het publieke en private werkveld van binnenuit.

De vastgoedsector in Nederland staat voor een uitdagende en snel veranderende opgave. Met nieuwe doelen, nieuwe spelers en nieuwe processen. Akro Consult ziet hierbij kansen om zich verder te ontwikkelen, zowel op juridisch als financieel gebied en met actuele kennis van de markt, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving. Maurice Schenk draagt bij aan de verdere verbreding van Akro Consult met zijn ruime ervaring in financieel strategische vraagstukken, sturing en beheersing van grondzaken, procesmanagement, grondbeleid en planeconomie.

De nieuwe uitdagingen in de gebiedsontwikkeling zijn talrijk, zoals binnenstedelijk ontwikkelen, de transformatieopgaven, woningbouwversnelling, de energietransitie en het klimaatadaptief bouwen. Dit zijn complexe en multidisciplinaire opgaven. Daarbij komt dat rollen van spelers zijn veranderd. Dit alles betekent dat het vraagstuk van financiële haalbaarheid en financieringsinstrumenten boven aan de agenda staan. Ook de maatschappelijke, conjuncturele en politieke context spelen hierbij een cruciale rol. Akro Consult wil haar brede kennis en ervaring blijven inzetten op het snijvlak van publiek private samenwerkingen en partijen bij elkaar brengen.

Naast gemeentelijke en provinciale overheden, ziet Akro Consult een groeiende vraag in de semi- publieke sector, waaronder woningcorporaties en zorginstellingen. Ook deze organisaties spelen een cruciale rol in gebiedsontwikkelingen, waarbij de focus de afgelopen tijd is verschoven van strategische grondposities naar bestaande vastgoedposities.

De groeiende complexiteit in vastgoed- en gebiedsontwikkelingen vraagt om een brede ervaring, actuele kennis en een bestendige relatie. Akro Consult is en blijft met deze koers dé partner in vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

De partnerselectieprocedure voor het Maasterras in Zwijndrecht is gestart!

Het Maasterras, gelegen in de Spoorzone van Zwijndrecht tussen spoor en A16, wordt getransformeerd naar een kwalitatief hoogwaardig woon- en verblijfsgebied. Het te ontwikkelen Maasterras vormt de kern van de ontwikkeling in de Spoorzone, genaamd Diztrikt. Maar deze ontwikkeling doen gemeente en Woonkracht10 niet alleen!

In de partnerselectieprocedure zijn de gemeente en Woonkracht10 op zoek naar een marktpartner (of combinatie van marktpartners) die bereid is langdurig (en grootschalig) te investeren in hét nieuwe centrum van Zwijndrecht. Gemeente en Woonkracht10 zoeken een marktpartner(s) die bereid is de uitdagingen in het gebied op te pakken, het ambitieuze masterplan verder wil inkleuren en met wie een open en transparante samenwerking wordt vormgegeven. Een partner die het kan, ziet, durft en bovenal gaat doen en zijn of haar creativiteit inbrengt om de ambitieuze, duurzame en complexe ontwikkeling van Maasterras (West) samen verder in te vullen.

Heeft u interesse in de ontwikkeling van het Maasterras? Dan kunt u zich aanmelden en de partnerselectiedocumentatie downloaden via deze link.

Akro Consult begeleidt de partnerselectieprocedure voor de gemeente en Woonkracht10.

In navolging van de ‘Masterclass Reiswijzer’, die Helen Amerika en Hélène Schepens in november 2019 verzorgden voor Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V., werden zij recent geïnterviewd door Sander Aalpol. Het interview is te vinden in het relatiemagazine Aangenaam! van Kalliste op pagina 22 en 23.

Als kennisbureau staan we ook in tijden van Covid-19 uiteraard niet stil en gaan we met nieuwe middelen door met kennisdelen in onze coronAcademy.

Zo gaf Helen Amerika online college voor Module 4 Urban Investment & Finance van Master City Developer over efficiënt en duurzaam samenwerken en partnerselectie in de vorm van een interview met Jeroen van Haaren. In het interview met Jeroen ging ze in op efficiënt komen tot samenwerken (aanbesteden hoeft niet altijd!), partnerselectie als instrument voor complexe opgaven en hoe je werkt aan duurzame verstandhoudingen tussen verschillende actoren. Op 18 juni zal een en ander ook aan bod komen in een webconference van MCD.

Sven Schroots heeft een webinar gegeven over strategiebepaling bij complexe vastgoedprojecten voor FRESH Students, Career en Professionals. Aan de hand van het voorbeeld van de voormalig Amerikaanse Ambassade nam Sven de studenten mee in de startegiebepaling voor vastgoedprojecten en wat daarbij komt kijken als strategisch adviseur en procesmanager. Voor geïnteresseerden is de webinar onder dit bericht terug te kijken.

Ten slotte zijn Hélène Schepens en Sven Schroots geïnterviewd door Michael Swachten en Maurice Cuypers van de Fontys Hogeschool Eindhoven ter vervanging van hun halfjaarlijkse aanbestedingscollege.

Kortom, de open uitnodiging tot kennisdeling blijft staan! Meedoen in de coronAcademy? Laat het gerust weten.

Hoe houd je als kennisbureau de kennis op peil in tijden van Corona? Door vooral niet te stoppen met kennis vergaren en kennis delen! Daarom is Akro Consult gestart met haar eigen coronAcademy. In de Academy worden niet alleen intern kennissessies georganiseerd, zoals onlangs over participatie en het afstudeeronderzoek van Jan Bruinink daarover, maar wordt vooral ingezet op kennisdeling met andere organisaties. Zo gaat Sven Schroots voor FRESH Students, Career en Professionals een webinar verzorgen over strategiebepaling bij toonaangevende vastgoedprojecten en hebben Jeroen Grooten en Jaap Kersten van de Gemeente Amsterdam een webinar gegeven over de Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050. Binnenkort verzorgen wij de return!

Kortom, een open uitnodiging tot kennisdeling! Meedoen met de coronAcademy? Laat het gerust weten.

Afgelopen week heeft Stichting Altrecht de Historische Middenas van het prachtig gelegen zorgterrein Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder geleverd aan BPD. BPD won eerder dit jaar met haar inschrijving de verkoopprocedure voor het terrein. Altrecht heeft deze procedure in samenwerking met de gemeente Zeist gevoerd. De komende jaren gaat BPD de Willem Arntsz Hoeve herontwikkelen tot een hoogwaardig en groen woon- en leefgebied en worden er enkele monumentale panden herbestemd. Akro Consult begeleidt Altrecht bij de verkoopprocedure en verzorgt de contractering bij de verkoop. Levering van de volgende fase van de Willem Arntsz Hoeve die wordt herontwikkeld tot woningbouw is gepland voor 2022.

Met veel trots presenteert Akro Consult de nieuwe Reiswijzer Gebiedsontwikkeling 2019! De nieuwe Reiswijzer, geschreven in opdracht van het VNG, Ministerie BZK, NEPROM en Bouwend Nederland, is een handboek voor marktpartijen en overheden met handvatten om samenwerkingsprocedures te versimpelen en complexe opgaven met publieke en private belangen het hoofd te bieden. In het boek vindt de moderne gebiedsprofessional duidelijke strategische keuzes, geactualiseerde juridische kaders en heldere richtlijnen om de veranderende opgaven in vastgoed- en gebiedsontwikkeling beet te pakken.

Aanleiding Reiswijzer Gebiedsontwikkeling

De vastgoedsector trekt aan, dat zorgt voor nieuwe uitdagingen; de gewenste versnelling van betaalbare woningbouw, de energietransitie, complexere binnenstedelijke transformaties en behoud van erfgoed. Deze vraagstukken vragen om andere manieren van samenwerking.

Dit was aanleiding voor Akro Consult, Neprom, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de VNG, Bouwend Nederland en TU Delft om de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling te herzien. Het doel van deze nieuwe Reiswijzer is te laten zien hoe samenwerking tussen publieke en private partijen eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten kan plaatsvinden, met bovendien een beter resultaat!

Schrijfproces

Afgelopen jaar heeft Akro Consult meerdere consultatierondes gehouden om de inhoud van de vernieuwde Reiswijzer vorm te geven. Via het programma Stedelijke Transformatie is er belangrijke informatie opgehaald voor onder andere het vormgeven van het nieuwe instrument ‘de Partnerselectie’. Daarnaast zijn er meerdere meeleesrondes geweest met leden van de NEPROM en de VNG. De wetenschap en collega adviseurs mochten in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken en hebben verschillende bijdrages geleverd. Al met al zorgt dit voor een breed gedragen en goed ingebed handboek.

Wat nu?

De Reiswijzer wordt al breed uitgedragen (zie de site van Europa Decentraal en de VNG). Maar met de publicatie van de Reiswijzer begint het pas! Met de vernieuwde Reiswijzer onder de arm helpen wij zowel publieke als private partijen graag verder bij het vormgeven, vlottrekken of aangaan van hun samenwerking. Mocht u na het lezen meer informatie willen, neem dan gerust vrijblijvend contact op of boek een Masterclass met de verdiepende thema’s van doel naar strategie, tendervormgeving, samenwerking bij gebiedsontwikkeling of partnerselectie.

Download de Reiswijzer via de Reiswijzer-pagina!

Scroll naar boven