Maurice_Schenk_DSC5418
Datum17 november, 2020
Door
Patrick Esveld
(070) 326 26 23
pesveld@akroconsult.nl
Categorie(ën)Finance, Nieuws en columns, Procesmanagement, Strategie
Tag(s)Finance, Procesmanagement, Strategie

Akro Consult verwelkomt Maurice Schenk als nieuwe partner

Per 1 februari a.s. treedt drs. Maurice Schenk MSRE MRICS RM aan als nieuwe partner bij Akro Consult. Maurice Schenk zal bij Akro verantwoordelijk worden voor Akro Finance. Maurice bekleedde diverse senior managementfuncties op het vlak van financieel strategisch advies en gebiedsontwikkeling bij onder meer Deloitte en Baker Tilly en kent het publieke en private werkveld van binnenuit.

De vastgoedsector in Nederland staat voor een uitdagende en snel veranderende opgave. Met nieuwe doelen, nieuwe spelers en nieuwe processen. Akro Consult ziet hierbij kansen om zich verder te ontwikkelen, zowel op juridisch als financieel gebied en met actuele kennis van de markt, maatschappelijke ontwikkelingen en regelgeving. Maurice Schenk draagt bij aan de verdere verbreding van Akro Consult met zijn ruime ervaring in financieel strategische vraagstukken, sturing en beheersing van grondzaken, procesmanagement, grondbeleid en planeconomie.

De nieuwe uitdagingen in de gebiedsontwikkeling zijn talrijk, zoals binnenstedelijk ontwikkelen, de transformatieopgaven, woningbouwversnelling, de energietransitie en het klimaatadaptief bouwen. Dit zijn complexe en multidisciplinaire opgaven. Daarbij komt dat rollen van spelers zijn veranderd. Dit alles betekent dat het vraagstuk van financiële haalbaarheid en financieringsinstrumenten boven aan de agenda staan. Ook de maatschappelijke, conjuncturele en politieke context spelen hierbij een cruciale rol. Akro Consult wil haar brede kennis en ervaring blijven inzetten op het snijvlak van publiek private samenwerkingen en partijen bij elkaar brengen.

Naast gemeentelijke en provinciale overheden, ziet Akro Consult een groeiende vraag in de semi- publieke sector, waaronder woningcorporaties en zorginstellingen. Ook deze organisaties spelen een cruciale rol in gebiedsontwikkelingen, waarbij de focus de afgelopen tijd is verschoven van strategische grondposities naar bestaande vastgoedposities.

De groeiende complexiteit in vastgoed- en gebiedsontwikkelingen vraagt om een brede ervaring, actuele kennis en een bestendige relatie. Akro Consult is en blijft met deze koers dé partner in vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

ac_logo