Principe-akkoord-Alkmaar
Datum25 januari, 2019
Door
Alwin Bleker
070 - 326 26 23
ableker@akroconsult.nl
Categorie(ën)Finance
Tag(s)Finance

Principe-akkoord nieuwe parkeergarage ziekenhuis Alkmaar

De Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente Alkmaar hebben een principe-akkoord bereikt over de realisatie van een ondergrondse parkeergarage op het terrein van het ziekenhuis aan de Alkmaarderhout in Alkmaar. De gemeenteraad heeft hiermee gisteren unaniem ingestemd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens van zowel het ziekenhuis als de gemeente om te komen tot een duurzame en groene parkeeroplossing.

De te realiseren ondergrondse parkeergarage is duurder dan een bovengrondse parkeeroplossing. Akro Consult adviseerde de gemeente en begeleidde het proces dat leidde tot het bereikte akkoord. De advisering bestond eruit maatregelen te formuleren die bijdragen aan een minimalisering van de exploitatie tekorten van de ondergrondse garage.

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat de garage realiseren, die naar verwachting in 2021 in gebruik zal worden genomen. Ten einde de realisering van de ondergrondse parkeergarage mogelijk te maken zal de gemeente garant staan voor een aan te trekken lening en daarnaast zal de gemeente een maatschappelijke bijdrage leveren als tegemoetkoming in de exploitatietekorten.

ac_logo