1
Datum19 oktober, 2018
Door
Sven Schroots
06 - 57 58 93 69
sschroots@akroconsult.nl
Categorie(ën)Nieuws en columns

Wij zijn op zoek naar een afstudeerder!

Akro Consult
Akro Consult richt zich op ruimtelijke ontwikkelingen in het (binnen)stedelijk en landelijk gebied. Het gaat daarbij om veranderingen in vastgoed (woningbouw, bedrijventerreinen, voorzieningen en stadscentra), gebieden en infrastructuur. Wij begeleiden (semi)overheden en marktpartijen in het onderzoeken van de haalbaarheid, het opzetten van hun strategieën en het vormgeven van samenwerkingen. Dit doen we met procesmanagement en strategisch advies, maar ook met financieel en juridisch advies. We zijn daarmee een ‘overall’ procesmanagement bureau dat opereert op het snijvlak van publiek en privaat.

Tijdens je afstudeeronderzoek krijg je ondersteuning van een begeleider, bij wie je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Wij bieden een dynamische en plezierige werkomgeving in Den Haag waarin je je verder kunt ontwikkelen.

 

Jouw profiel

  • Je bent in de laatste fase van de master;
  • Je bent assertief, enthousiast en oplossingsgericht, en;
  • Je hebt interesse in ruimtelijke en/of vastgoed- en gebiedsontwikkelingsopgaven.

Neem dan contact op met Sven Schroots (06 – 575 893 69) of
Patrick Esveld (070 – 326 26 23) of stuur een sollicitatiebrief met CV en motivatie naar info@akroconsult.nl.

 

Onderzoek
Wij hebben een aantal ideeën waarmee je direct aan de slag kan, maar een eigen voorstel is natuurlijk altijd bespreekbaar!

  • Maatschappelijke waarde bij gebiedsontwikkeling: De veranderende opgave bij gebiedsontwikkeling (gezonde- en vitale leefomgeving, energietransitie, circulariteit) vraagt om een nieuwe wijze van waardeberekening. Hoe kan een (berekenings)systematiek helpen bij het creëren van een incentive bij zowel publiek als privaat om te blijven streven naar de beste kwaliteit tot en met de realisatie van het vastgoed?
  • Reiswijzer Gebiedsontwikkeling 2018: Er komt een nieuwe Reiswijzer Gebiedsontwikkeling, waarbij bijvoorbeeld met een partnerselectie een nieuw tenderinstrument wordt geïntroduceerd. Voor welke opgave is partnerselectie een goed idee, en hoe wordt er een balans gevonden tussen flexibiliteit en robuustheid, investering vooraf en ontwikkelpotentie, etc. nadat een partner is gecontracteerd?
  • Energietransitie: Wat betekent de noodzakelijke energietransitie voor gebiedsontwikkeling in termen van ruimtebehoefte, samenwerking tussen partijen, innovatie en planning of welke rollen spelen partijen (gemeente, woningcorporaties, ontwikkelaars, etc.) in deze transitie?
  • Risicoacceptatie ontwikkelaars en gemeentes: Hoe organiseer je gebiedsontwikkeling in een markt waar men geen risico’s meer wil nemen met speculatieve aankopen van grond? Hoe organiseer je bijvoorbeeld financiering en aanvaardbare risico’s?
  • Zelfrealisatie bij grootschalige ontwikkelingen: Hoe wordt een samenwerking bij een grootschalige ontwikkeling met gefragmenteerd eigendom vormgegeven
  • Kantorentransformatie: De voorraad kantoren die geschikt zijn voor transformatie is inmiddels op. Wat te doen met de incourante leegstaande kantoren?
  • Gevolgen klimaatverandering: Wat zijn de gevolgen voor gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening als de zeespiegel de komende jaren (fors) blijft stijgen? Waarmee dienen we in vastgoed- en gebiedsontwikkeling op dit moment al rekening te houden?
ac_logo