Landgoed De Wildhorst
Datum4 mei, 2022
Door
Judith Groen
070 - 326 26 23
jgroen@akroconsult.nl
Categorie(ën)Marktselecties

Gemeente Bernheze zoekt Partner voor transformatie van De Wildhorst

De Wildhorst is gelegen in Heeswijk Dinther en is een recreatiegebied dat niet meer als zodanig functioneert. De vitaliteit van ‘Landgoed de Wildhorst’ staat onder druk. Het relatief grote recreatieoord in de gemeente Bernheze is halverwege vorige eeuw opgezet met ongeveer 400 kavels voor verblijfsrecreatie en ondersteunende voorzieningen in een groene, natuurlijke omgeving. Na een levendige bloeiperiode is de situatie op de Wildhorst sinds enkele decennia geleidelijk veranderd. Verschillende vormen van huidig gebruik welke niet wenselijke zijn en strikt genomen niet passen binnen het bestemmingsplan.

De gemeente Bernheze voelt de verantwoordelijkheid om de ontstane situatie structureel te veranderen en de Wildhorst weer toekomstbestendig maken. Diverse studies hebben geleid tot een voorkeursscenario waarin het gebied transformeert naar een combinatie van wonen, recreatie en natuur.

Een transformatie van het gebied is echter niet eenvoudig. Het gebied is gelegen in het buitengebied en grootschalige programmatische toevoegingen zijn niet vanzelfsprekend. Daarnaast is het grondeigendom en het eigendom van de opstallen in de loop der jaren versnipperd geraakt.

Een super interessante en uitdagende Partnerselectie met veel ontwikkelpotentie! Kijk voor meer informatie op TenderNed: Klik hier

ac_logo