Werf van Duijvendijk Krimpen ad IJssel

Case

Na vele jaren leegstand heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel de scheepswerf Joh. Van Duijvendijk in 2009 aangekocht om te ontwikkelen. Op de oostelijke zijde van de insteekhaven komt een woongebouw te staan. Op de westelijke zijde houten woon-werk woningen en getransformeerde Rijksmonumentale loodsen. Zo verandert het gebied aan de IJsseldijk langzaam van industriegebied naar woon-werk locatie. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft ondertussen haar ontwikkelpartners geselecteerd en werkt samen met hen aan de ontwikkeling van de Rijksmonumenten, woon-werk woningen, een woongebouw met 52 appartementen en tussenliggende openbare kade.

De kracht van Historie

Akro Consult werkt als procesmanager aan het de historische Werflocatie en organiseert de contractering. Vanuit die rol begeleidt Akro de diverse planuitwerkingen, selectieprocedures en ontwerptrajecten. Daarnaast heeft Akro de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen van een Ontwikkelvisie voor de bredere dijkzone en begeleidt zij trajecten in deze IJsseldijk-zone.

Wethouder Tempel: “Het is straks op deze unieke erfgoedlocatie aan de Hollandsche IJssel voor Krimpenaren prettig en duurzaam wonen.” (Het Kontakt)

ac_logo