Heerenveense school
Datum2 juni, 2017
Door
Paul van Dijk
(070) 326 26 23
pvandijk@akroconsult.nl
Categorie(ën)Marktselecties, Nieuws en columns
Tag(s)Marktselecties en aanbestedingen

Marktdialoog Heerenveense School

De gemeente Heerenveen nodigt marktpartijen uit om in een marktdialoog hun visie te geven op het gebruik en de exploitatie van de Heerenveense School. De ontwikkeling van dit markante en cultuurhistorisch waardevolle complex tot cultureel centrum is deels geslaagd, maar er is ook sprake van leegstand. Door met marktpartijen in gesprek te gaan, wil de gemeente een goed beeld krijgen van de mogelijkheden van het pand.

Eerst overleggen, dan besluiten

De Heerenveense School is een gemeentelijk monument. Het gebouwencomplex aan de Minckelersstraat 11 is momenteel in gebruik bij cultureel-maatschappelijke instellingen, waaronder Museum Heerenveen en Ateliers Majeur. Beide instellingen werken aan plannen die van invloed kunnen zijn op het gehuurde aantal vierkante meters in de Heerenveense School. Een deel van het pand staat al enige tijd leeg en er is onderhoud nodig. De gemeente, eigenaar van de Heerenveense School, wil verschillende alternatieven naast elkaar leggen voor ze over de toekomst van het complex een besluit neemt.

Ideeën indienen bij de gemeente

Op verzoek van de gemeente Heerenveen heeft Akro Consult de aanpak voor de marktdialoog voorbereid en geven we daar nu uitvoering aan. Voor de zomer kunnen partijen via een openbare en vrijblijvende consultatie concrete ideeën bij de gemeente indienen.

ac_logo