Vijf projecten businesspark Haaglanden_700x800
Datum13 juni, 2017
Door Akroconsult
Categorie(ën)Cocreatie, Nieuws en columns
Tag(s)Co-creatie

Provada 2017 – Vier nieuwe projecten bij Businesspark Haaglanden

Sinds 2013 stuurt Akro Consult het front office aan van Businesspark Haaglanden, een samenwerkingsverband van de gemeenten Den Haag, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk en de bedrijvenschappen IPP (Industrieschap Plaspoelpolder) en Harnaschpolder. We doen dit vanuit onze brede ervaring met het maken van ruimte voor samenwerking bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Vier nieuwe projecten

Tijdens het ondernemersontbijt op de Provada hebben wij de start van vier nieuwe projecten bekrachtigd. Doorslaggevend bij de keuze van de betrokken bedrijven voor Businesspark Haaglanden was naast de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen ook de proactieve houding van de deelnemende gemeenten en schappen.

26 juni open dag

In Pijnacker-Nootdorp ontwikkelt Van der Kooy Vastgoed op bedrijvenpark Boezem-Oost bedrijfsverzamelgebouwen met eenheden tussen 60 en 120 m2. De eerste fase is op één eenheid na verkocht en wordt binnenkort opgeleverd. Op 26 juni vindt een open dag plaats, met vooraankondiging voor de tweede fase. Naar verwachting start de bouw in oktober 2018.

Ontwikkeling Van der Valk-hotel

Op de HarnaschPolder wordt een Van der Valk-hotel ontwikkeld. Dit komt te liggen ten oosten van de recent doorgetrokken A4, ter hoogte van afslag 12 (Delft / Den Haag-Zuid). Het hotel gaat ruimte bieden aan circa 136 hotelkamers. De begane grond en eerste verdieping worden ingericht met een restaurant/bar, multifunctionele (vergader- en congres)zalen en wellness-faciliteiten. Het hotel opent zijn deuren naar verwachting in 2019.

Symbolische handtekening

Tot slot hebben de gemeente Rijswijk en Heembouw tijdens Provada twee overeenkomsten gesloten. Ten eerste zetten zij een symbolische handtekening voor de start van de laatste fase van Harbour Village op de Plaspoelpolder en een nieuw project De Comphaan. Daarnaast gaat Heembouw op bedrijventerrein ’t Haantje in vier fasen een aantal bedrijfsverzamelcomplexen bouwen. Samen gaan deze voorzieningen in 71 bedrijfseenheden van diverse afmetingen.

ac_logo