Vivare-700x700
Datum10 februari, 2017
Door
Patrick Esveld
(070) 326 26 23
pesveld@akroconsult.nl
Categorie(ën)Nieuws en columns, Vastgoedontwikkeling
Tag(s)Gebied- en vastgoedontwikkeling

Organisatieveranderingen vastgoedopgave woningcorporatie

Vivare is een grote woningcorporatie in de regio Arnhem. Met de verhuizing in 2015 naar één centrale locatie werd niet alleen afscheid genomen van een aantal losse bedrijfsonderdelen op verspreide locaties, het moment werd ook aangegrepen om de vastgoedkolom binnen Vivare anders vorm te geven.

Al een jaar eerder was de directie Vastgoedregie opgericht, met Patrick Esveld als directeur. Binnen deze directie werden alle bedrijfsonderdelen samengebracht die betrekking hebben op de vastgoedopgave: nieuwbouw, planmatig en niet-planmatig onderhoud, aan- en verkoop en renovatie en transformatie van vastgoed. Ook werd het proces gebiedsontwikkeling in de organisatie geïntroduceerd.

Naast deze organisatorische veranderingen werd een visie op regie en ketensamenwerking ontwikkeld, alsmede een proces om de actuele lange termijn werkvoorraad goed in beeld te kunnen houden.

Het veranderproces heeft geleid tot een eenvoudig organisatiemodel dat is gericht op samenwerking, met korte lijnen en duidelijk afgebakende verantwoordelijkheden.
Hiermee kan Vivare als regisserend opdrachtgever de komende jaren haar vastgoedopgave efficiënt, doelgericht en kostenbewust realiseren.

ac_logo