PHOTO-2018-11-07-15-32-27
Datum9 november, 2018
Door Akroconsult
Categorie(ën)Marktselecties
Tag(s)Marktselecties en aanbestedingen

Hoogwaardige invulling voor Slachthuisterrein Haarlem

Afgelopen woensdag (7 november) heeft de gemeente Haarlem de verkoop en herontwikkeling voor het Slachthuisterrein gegund aan de combinatie BPD/De Nijs. Akro Consult begeleidde de gemeente Haarlem bij deze Europese aanbesteding, niet-openbare procedure, waarbij wij met instrumenten zoals een mondelinge inlichtingenronde hebben bijgedragen aan de goede communicatie tussen de deelnemende partijen en de gemeente. Deze communicatie bleek van groot belang voor het behalen van een goed resultaat in deze oververhitte markt.

BPD/De Nijs gaat het huidige Slachthuisterrein transformeren naar wonen, culturele voorzieningen, horeca, bedrijvigheid en een popcentrum. In de herontwikkeling staat het monumentale Slachthuis centraal, dat in ere wordt hersteld en echt het middelpunt gaat vormen in het nieuwe Slachthuishof!

De beoordelingscommissie was enorm enthousiast over het ingediende plan, dat van een zeer hoog niveau is. BPD/De Nijs gaat meteen aan de slag met de realisatie van het popcentrum, gevolgd door de realisatie van de woningbouw en overige voorzieningen. Gedurende het realisatieproces wordt het ontwerp van de openbare ruimte gezamenlijk met de buurtbewoners uitgewerkt. Met het plan van BPD/De Nijs krijgt de gemeente Haarlem een gebiedsontwikkeling erbij met een uitgesproken duurzaamheidsambitie en een hoog beeldkwaliteitsniveau.

Akro Consult kijkt terug op een succesvolle samenwerking met een prachtig resultaat en wenst BPD/De Nijs en de gemeente Haarlem veel succes bij de realisatie!

ac_logo