Ruïne van Teylingen

Case

Rond 1200 is deze voormalige Burcht gesticht in het Hollandsche landschap. Na vele eigenaren is nu de Stichting Monumentenbezit eigenaar van dit bijzondere Rijksmonument. De gemeente heeft in 2019 het naastgelegen terrein aangekocht om in samenhang met de Ruïne te ontwikkelen. Het doel is de Ruïne, Westerbeekschuur en de omliggende terreinen aantrekkelijk én toegankelijk te maken, zodat er genoten kan worden van deze bijzonder plek uit de Nederlandse geschiedenis. De inwoners van Teylingen, de regiorecreant, de toevallige passant en de nationale toerist moeten de ruïne goed kunnen zien en het hele jaar kunnen bezoeken.

De ambitie is hoog om hier een bijzondere plek van te maken. Daarnaast spelen een aantal vraagstukken omtrent duurzame en langjarige exploitatie, toegankelijkheid van het gebied, de bestaande omgeving en de expertise die nodig is om een dergelijke ontwikkeling voor elkaar te krijgen. Dit leidt ertoe dat er in de planvorming enige mate van flexibiliteit en onderzoek nodig is.

De kracht van Historie

Akro Consult begeleidt de Stichting Monumentenbezit en gemeente Teylingen met de te doorlopen strategie en vormgeving van de partnerselectie. De komende periode werken wij samen met de stichting en gemeente aan de opgave met als doel een initiatiefnemer te vinden die de cultuurhistorie van deze bijzondere plek weer gaat laten spreken!

ac_logo