Peperkliplocatie Schiedam

De Peperkliplocatie is onderdeel van Schieveste (de A20-zone) in SchiedamDoor de ligging en (beoogde) programmatische invulling is de locatie een sleutellocatie op de as van Spaansepolder/Schieveste naar Merwede. Op dit moment liggen er een school en sporthal op de Peperkliplocatie. Naar aanleiding van een aantal initiatieven in de omgeving heeft de gemeente de wens de locatie te verdichten en een programmatische mix en maatschappelijk hart (voorzieningencluster) te creëren die ervoor gaat zorgen dat de Peperkliplocatie de beoogde schakel gaat vormen op de as. 

Het maatschappelijk hart gaat straks bestaan uit school, sporthal, wijk ondersteunende functies, zorg en buurtfuncties, waarbij een ontwikkelpartner straks de mogelijkheid nog meer bijpassende functies te introduceren om het hart verder aan te sterken. 

Na een ruimtelijke analyse moeten de verschillende belangen in het gebied aan elkaar worden verbonden en worden vertaald in een bouw- en ontwikkelopgave inclusief een tenderstrategie. Onderdeel van de strategie was de partnerselectie om tot een (bouwteam)partner te komen. Akro Consult begeleidt de gemeente bij deze selectie en stelt de bijbehorende overeenkomsten op. 

ac_logo