aanbestedingswet_760x700-e1469436856805
Datum8 juli, 2016
Door Akroconsult
Categorie(ën)Legal, Nieuws en columns
Tag(s)Legal

Nieuwe aanbestedingswet biedt meer ruimte om te onderhandelen met de markt

Aanbestedende diensten hebben grote behoefte aan extra flexibiliteit, die ruimte biedt om te kiezen voor een aanbestedingsprocedure die voorziet in onderhandelingen. Met de implementatie van de Europese richtlijn 2014/24/EU in de nieuwe Aanbestedingswet wordt hierin voorzien. Aanbestedende diensten kunnen de mededingingsprocedure met onderhandeling en de concurrentie gerichte dialoogprocedure namelijk vaker toepassen in complexe projecten.

Akro Consult juicht deze ontwikkeling toe, omdat het risicoprofiel en de complexiteit van de hedendaagse vastgoed- en gebiedsontwikkelingsopgaven vragen om flexibiliteit en innovatieve oplossingen. Die komen vaak niet tot stand in strak geregisseerde aanbestedingsprocedures. Meer en betere communicatie tussen aanbestedende diensten en marktpartijen in een dialoog- of onderhandelingsprocedure zorgt ervoor dat vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden en onduidelijkheden tijdig weggenomen worden. Bovendien stelt het partijen in staat elkaar in een vroeg stadium te leren kennen en van elkaar te leren.

Wilt u meer weten over de concurrentie gerichte dialoog en de mededingingsprocedure met onderhandeling in de nieuwe Aanbestedingswet,
lees dan het volledige artikel op onze website.

ac_logo