Techport Velsen 440x440
Datum15 juli, 2017
Door Akroconsult
Categorie(ën)Nieuws en columns

Intentieovereenkomst Techport Centre – Velsen

Op 23 juni hebben de gemeente Velsen, Nova College en Tata Steel onder grote belangstelling vanuit de regio een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het Techport Centre. In dit centrum worden hoogwaardige technologische opleidingen aangeboden en innovatie, onderzoek en ondernemerschap gestimuleerd. Er komen twee gedeeltes. De Academy gaat plaats bieden aan de Tata Steel Academy en de techniekopleidingen van het Nova College. Ook bestaat de mogelijkheid voor derden om opleidingen en cursussen aan te bieden.

Stimuleren van de regionale economie

Daarnaast komt er een Innovation Warehouse voor start-ups, scale-ups en projectopstellingen uit de maak- en onderhoudsindustrie. Deze opzet heeft de gemeente Velsen doen besluiten het initiatief te ondersteunen. De gemeente wil hiermee de regionale economie stimuleren en een hoogwaardige onderwijsplaats behouden en verder uitbouwen.

Haalbaarheidsstudie als eerste stap

Als eerste stap in de ontwikkeling starten de partners een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van het Techport Centre. Akro Consult is verantwoordelijk voor het projectmanagement en de financiële en juridische begeleiding van de ontwikkeling. Vanuit deze rol hebben wij ook de ondertekende intentieovereenkomst opgesteld en afgestemd met de partners.

ac_logo