Appartementengebouw Schalkstad
Datum15 februari, 2018
Door Akroconsult
Categorie(ën)Legal, Marktselecties, Nieuws en columns, Procesmanagement
Tag(s)Legal, Marktselecties en aanbestedingen, Procesmanagement

Centrum Schalkwijk vernieuwt

Twintig jaar plannen maken is er aan voorafgegaan, maar nu gaat het echt gebeuren! Het verouderde winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem gaat op de schop. Het zal veranderen van een plek met uitsluitend winkels in een multifunctioneel centrum. Zo komen er onder meer woningen, een bioscoop, een hoogwaardig plein en een nieuwe grote supermarkt.
Bij een dergelijke vernieuwing hoort ook een nieuwe naam: Centrum Schalkwijk, een kloppend hart voor Schalkwijk.

Eind deze maand start aannemer Tauw met het bouwrijp maken, waarna alle bouwactiviteiten van fase 1 starten (Florida- & Californiëplein en Nicepassage). Ondertussen wordt hard gewerkt aan overige ontwikkelingen in en rond het centrum. Dit betreft onder meer de transformatie van het voormalige VNU-kantoor aan de Ceylonpoort, de komst van een nieuwe winkelformule aan de Europaweg, een markthal en de ontwikkeling van de zuidzijde van het winkelcentrum.

Dankzij gezamenlijke inspanning van ondernemers, betrokken bewoners en de gemeente is het gelukt deze mijlpaal te bereiken. Akro Consult heeft bijgedragen aan het procesmanagement, begeleiding van de aanbesteding en de onderhandeling en contractering met partijen.

Voor alle recente ontwikkelingen, zie: www.haarlem.nl/centrumschalkwijk.

Lees ook het artikel in het Haarlems Dagblad d.d. 24 januari 2018.

ac_logo