Ondertekening nieuwbouw Fokker, Gemeente Papendrecht
Datum15 september, 2017
Door
Walter Stam
(070) 326 26 23
wstam@akroconsult.nl
Categorie(ën)Nieuws en columns

Aanneemovereenkomst nieuwe hoofdkantoor Fokker

Woensdag 30 augustus hebben de gemeente Papendrecht en Strukton Worksphere de aanneemovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Fokker in het gebied Slobbengors. Tegelijkertijd met de aanneemovereenkomst zetten de gemeente en Fokker Aerostructures hun handtekening onder de samenwerkingsconstructie, waarbij de gemeente het eigendom verwerft en beide partijen samen de bouw begeleiden. De nieuwbouw vervangt het huidige hoofdkantoor van Fokker dat al in gebruik is sinds 1962. Het nieuwe hoofdkantoor van deze producent van vliegtuigonderdelen biedt ruimte aan 250 medewerkers.

Aanbestedingsprocedure

Vanwege de participatie in een samenwerkingsconstructie voor de nieuwbouw, heeft de gemeente de aannemingsopdracht via een Europese aanbestedingsprocedure in de markt gezet. Akro Consult heeft deze procedure begeleid. Strukton Worksphere won de aanbesteding met een markant gebouw van circa 6.500 m2 bruto vloeroppervlak (bvo). Duurzaamheid en gebruikersbeleving staan in het ontwerp voorop.

Nauwe samenwerking

Het gehele ontwerptraject is in nauwe samenwerking tussen gemeente en Fokker doorlopen. Akro Consult begeleidde, in opdracht van de gemeente, het traject om van het Programma van Eisen tot het besteksontwerp te komen.

De werkzaamheden starten dit najaar en de oplevering is voorzien eind 2018.

ac_logo