Eén van de grote opgaven in de ruimtelijke ordening is de versnelling van de woningbouwopgave. Om jaarlijks 75.000 woningen te kunnen bouwen, zal er meer, beter en effectiever moeten worden samengewerkt in de vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Zonder publiek-private samenwerking zal het niet lukken om veel en vooral ook kwalitatief hoogwaardige woningen en buurten te realiseren. En om tegelijkertijd andere belangrijke opgaven aan te pakken, zoals betaalbaarheid, duurzaamheid, inclusiviteit en een gezonde leefomgeving.

In de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling introduceerde wij daarom de partnerselectie; een middel om eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten tot betere samenwerking te komen bij complexe en risicovolle (binnenstedelijke) opgaves.

Inmiddels neemt de belangstelling voor de partnerselectie toe en is de methode in de praktijk al regelmatig toegepast. Toch bestaan er nog veel vragen. Wat houdt partnerselectie precies in? Wat levert het op? Is het juridisch verantwoord? En hoe voer je een partnerselectie uit?

Download de Praktijk van de Partnerselectie

Voorpagina Mini Reiswijzer

Om antwoord te geven op deze en andere vragen rondom de partnerselectie, hebben wij de Praktijk van de Partnerselectie opgesteld. Deze biedt een handvat aan projectleiders en andere geïnteresseerden die aan de slag willen met de partnerselectie.

Toch nog meer informatie nodig? Neem dan gerust contact op!

Wat vind je in de Praktijk van de Partnerselectie?

fokker_1600x600

In de Praktijk van de Partnerselectie beantwoorden wij de belangrijkste vragen rondom het middel partnerselectie. Dit doen we aan hand van praktijkvoorbeelden zoals Maasterras in Zwijndrecht, Smakkelaarsveld in Utrecht en de Suikerzijde in Groningen.

  1. Wat is partnerselectie?
  2. Waarom een partnerselectie?
  3. Wanneer een partnerselectie?
  4. Wat vraagt het van uw organisatie?
  5. Kan ik kiezen voor een partnerselectie?
  6. Hoe kies ik een samenwerkingspartner?
  7. Duurzaam samenwerken met de geselecteerde partner ?

Meer weten over de Praktijk van de Partnerselectie?

Of wilt u meer weten over het selectieproces bij vastgoed- of gebiedsontwikkelingen?
AKRO Consult verzorgt Reiswijzer masterclasses gericht op strategievorming, tenderen of samenwerking bij duurzame gebiedsontwikkeling en levert diensten in lijn met de Praktijk van de Partnerselectie.

Of download de Praktijk van de Partnerselectie of de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling 2019 :

ac_logo