Vogelenzang
Datum25 mei, 2020
Door Akroconsult
Categorie(ën)Cocreatie, Nieuws en columns, Procesmanagement, Strategie, Vastgoedontwikkeling
Tag(s)Co-creatie, Gebied- en vastgoedontwikkeling, participatie, Procesmanagement, Strategie

Vogelenzang participeert online!

In 2018 heeft Vogelenzang (gemeente Bloemendaal) zich uitgesproken voor het toekomstbestendig verbeteren van de vitaliteit en leefbaarheid van het dorp. Door te kiezen voor een integrale aanpak, met onder meer de realisatie van woningbouw, herstructurering van de openbare ruimte, verplaatsen van sportvelden en het verduurzamen van de basisschool blijft het dorp ook in de toekomst levendig. Het hiervoor beoogde programma is in nauwe samenwerking met de Denktank Vogelenzang (bestaande uit bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties) tot stand gekomen en wordt momenteel verder uitgewerkt.

Om ook in tijden van corona deze samenwerking vast te houden en stappen te kunnen zetten in de ontwikkeling, werd er vorige week een online informatieavond voor omwonenden gehouden. Onder voorzitterschap van Helen Amerika werd de tussenstand van planuitwerking door de Gemeente Bloemendaal uitgelegd en was er gelegenheid om te reageren op de voorliggende plannen.

Binnenkort komt de volledige Denktank weer (online) bijeen en naar verwachting volgt in september besluitvorming over het project door de gemeenteraad.

ac_logo