noordrand_goeree_overflakkee_768x768
Datum2 mei, 2016
Door
Paul van Dijk
(070) 326 26 23
pvandijk@akroconsult.nl
Categorie(ën)Nieuws en columns

Gebiedsontwikkeling Noordrand, Goeree-Overflakkee

Op 17 maart jl. hebben de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, Natuurmonumenten en Wereld Natuur Fonds de startovereenkomst ondertekend voor de unieke ontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee. Aan het Haringvliet wordt een uitgestrekt gebied ontwikkeld. Deze land-waterovergang biedt ruimte voor natuur, recreatie, wonen, landbouw en windenergie.
Akro Consult begeleidt de gemeente in dit project. Onder meer door het opstellen van de vaststellingsovereenkomst voor de gemeentelijke aankoop van een grondbank van circa 475 hectare van de provincie Zuid-Holland. Ook adviseert Akro Consult de gemeente over risicobeheersing in dit omvangrijke project.
Wethouder Daan Markwat: “Via de vaststellingsovereenkomst heeft de gemeente invloed op de grondposities om haar ambities te realiseren. Denk hierbij aan agrarische structuurversterking, nieuwe natuur, innovatieve woningbouw, windenergie en recreatie. Integraliteit is hierbij leidend. Alle belangen van betrokken partijen worden zorgvuldig afgewogen om tot een optimalisatie van ambities te komen.”

ac_logo