Legal

Procesmanagement
Marktselecties en
aanbestedingen
Co-creatie en
transformatie
Finance
Strategie- en
organisatieontwikkeling

Akro Legal is de juridische tak van Akro Consult. Zij staat garant voor innovatieve juridische dienstverlening, speciaal gericht op de vastgoed- en gebiedsontwikkelingspraktijk. Binnen de dienstverlening wordt zowel de publieke als de private kant bediend, waarbij Akro Legal zowel zelfstandig als ondersteunend aan de opdrachten van Akro Consult en Akro Finance opereert.

Juridisch advies op maat

De praktijk van juridische vraagstukken bij vastgoedontwikkeling en gebiedsontwikkeling is op zichzelf al ingewikkeld genoeg. Akro Legal is er niet om deze vraagstukken nog ingewikkelder te maken. Praktisch juridisch advies bij vastgoedontwikkeling en gebiedsontwikkeling alsmede bij aanbestedingen, heldere taal en leesbare documenten staan bij ons dan ook voorop. Contracten worden immers niet geschreven voor collega juristen, maar voor opdrachtgevers die hier in de praktijk mee moeten werken. De producten van Akro Legal worden opgesteld met gevoel voor de praktijk, een frisse blik en met oog voor de toekomstige samenwerking tussen partijen.

 

Breed juridisch advies

Waarom Akro Legal? Ons team heeft veel ervaring en alle kennis in huis voor juridisch advies voor al uw vraagstukken in de vastgoed en gebiedsontwikkeling alsmede bij begeleiding van Tenders. Akro Legal is onderscheidend door het bieden van meerwaarde op verschillende aspecten:

Juridische diensten Akro Legal

Akro Legal houdt zich binnen de breedte van vastgoed- en gebiedsontwikkeling bezig met juridische advisering. Hieronder wordt onder meer verstaan:

  • contractvorming, van intentieovereenkomsten tot koopovereenkomsten;
  • second opinions;
  • juridische analyses en strategiebepaling;
  • aanbestedingsprocedures en marktselecties;
  • contractmonitoring;
  • vormgeven van samenwerkingsverbanden/-entiteiten;
  • optreden als ‘huisjurist’ van organisaties.

 

Referentie Ingeborg de Jong, algemeen directeur Timpaan Hoofddorp
Voor vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan heeft Akro Legal in de personen van Hélène Schepens en Leon den Hollander gedurende een half jaar als interim jurist opgetreden.

In goede samenwerking met de ontwikkelaars van Timpaan is voor onze projectenportefeuille aan een breed scala van dossiers gewerkt. Hélène en Leon waren betrokken bij de strategische juridische advisering bij de start van projecten, leverden adviezen t.a.v. ruimtelijke ordeningsrecht en publiek recht en stelden een veelheid aan contracten op zoals anterieure overeenkomsten, huur- en koopcontracten, contractafspraken met grondeigenaren en belanghebbenden en correspondentie over andere juridische vraagstukken.

De aanwezige combinatie van juridische kennis en kennis van project en procesmanagement bij Akro Legal maakt dat Hélène en Leon direct inzetbaar zijn en een waardevolle bijdrage konden leveren aan de vastgoedprojecten van Timpaan. En bovenal zijn beiden plezierig om mee samen te werken!

Dank, Hélène en Leon voor jullie inzet en betrokkenheid bij Timpaan!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies via (070) 326 26 23

Leon den Hollander
ldenhollander@akroconsult.nl

Hélène Schepens
hschepens@akroconsult.nl

Akro Consult Logo